THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Sabtu, 28 Mei 2011

Lirik Lagu Pokok


Tersesat malu bertanya

Tak tahu tak tahu ke mana
Terlalu banyak alasannya
Duk terdiam
Menyusur di kaki lima terlihat bayang wajah kelmarin
Tersentuh hati bagai? luruh

[*]
Tanya sama pokok
Apa sebab goyang
Jawab angin yang goncang
Terbang burung terbang
Patah sayap diduga
Seandainya rebah kau masih ada

[**]
Terlalu mahu dan mahu terlupa apa yang belum
Terlalu banyak alasannya
Duduk terdiam
Tak mudah namun tak susah terserah atas pilihan
Tersentuh hati mula luruh

Ulang [*]

Nanana.. nananana..
Nanana.. nananana..
Nanana.. nananana.. na…

Kau masih ada ulang 2x
Kau masih adaaa… ooooooooo!

Ulang [**]

Tanya sama pokok…


video

Khamis, 26 Mei 2011

Bungkusan Terakhir Buat Dirimu

Aku ijan , nma betul Aizan…aku ni asal Bandar tapi kena ikut family aku stay kat kampong sebab family aku dapat kerja sana. First time aku sampai sini , aku tak da sowg pun member kat sini. Firstday aku pi sekolah..aku sowg2..aku segan..huhuhu..maklumlah ! budak baru kat sini..aku tengah dok jalan nak cari kelas..aku terlanggar sorang awek kat tengah jalan..niat hati mak marah ar..sekali aku tengok ea..fuhh!! babyface..comey toi..!! cair terus hati aku usha dia..dia tegur ak..”sory2 , saya tak sengajar nak langgar awak,sory2!” aku tak cakap apa pun..diam dan senyum je..then aku blah..sampay kat kelas..perkenalkan diri, aku dok tempat yang cikgu bagi..aku tak perasan yang budak sebelah aku to awek tadi aku terlanggar… HAHAHA..syok!! aku tnya ea nama apa..nama ea yana, dayana..comey cam tuan ea..putih gebu..comey nyerr !!! dah dekat 2 minggu aku kawan baik dengan ea..aku luah perasaan kat yana..ea pun seka aku dah lama, sejak aku dok sebelah ea arito..aku dah janji akan jaga ea sampai aku menutup mata..kami janji akan hidup bersama buat selamanya..ea cakap kat aku , “Yana akan cintakan ijan sampai nafus terakhir Yana,Yana taknak orang laen selain ijan” aku seronok dan terharu bila ea kata cam to…

Satu hari, aku dapat tawaran sambung belajar kat Shah Alam,tempat to jauh dari kampong aku ngan Yana..macam mana aku nak jumpa Yana,aku tan sanggup nak berjauhan dengan Yana… aku cita kat Yana,Yana nangis,aku tak ley nak tengok muka ea ngis..aku pun sedih.. akhirnya,Yana terima..aku dah janji dengan dia…walau apa pun yang terjadi, aku yakin,kami akan bersama buat selamanya …. Lepas 5 tahun aku dok sana ,aku berhasrat nak memperisterikan Yana..aku balik aku jumpa Yana..hati aku seronok sangat…bila aku jumpa dia… aku tengok muka semakin cantik dan comey ! geram aku tengok..lepas seminggu , aku tengok muka dia semakin puncat.. aku Tanya dia …. “kenapa Yana nampak pucat? Yana sakit ke ?” “eh,mana ada ,Yana oke jea..”Yana cakap sambil batuk..aku rasa laen dengan dia..lepas dua hari, aku Tanya mak dia,mak dia cakap dia ade barah otak,masa dia tak lama..aku berderai air mata dengar..aku tau dia tak nak aku tau pasal dia..aku cuba bahagiakan dia…satu masa dia kata kat aku macam ni.. “ijan ….kalau satu hari nanti Yana dah takde…ijan jaga diri tau..ijan janji ngan Yana..jangan pernah lupa Yana.. kalau Yana takde nanti..Yana doakan ijan bahagia dunia dan akhirat”. Aku sebak dengar..aku tahan je..aku hanya diam membisu …aku peluk dia erat..

Suatu hari ,aku cadang nak hadiahkan bear yang pegang love tulis “ I LOVE YOU”, aku g rumah dia..aku pelik..kenapa ramai sangat orang ..aku dengar orang baca yassin..aku dah rasa laen..aku masuk rumah Yana..aku tengok..tubuh Yana terbaring di lantai dan diselimut kain putih…aku tak tahan tengok dia dalam keadaaan macam to..aku rebah depan jenazah..abang dia datang angkat aku…abang dia bagi satu bungkusan kat aku..dia tulis.. “Yana Sayang Ijan..” aku sebak..aku mendoakan agar Yana bahagia disana..dan aku akan tunaikan janji aku…aku takkan pernah lupakan dia…Aku Sayang Yana